5.ročník Zimní turnaj Fortuna 2009

30.06.2010 15:36

Skupina A

Ve skupině A bylo jasným favoritem na postup „áčko“ sokolovské Materie, které také tuto úlohu bez problémů naplnilo. A aby ne. V dresu 'Materky' se totiž představili po boku Jiráčka David Čada, Jaroslav Malý nebo Robert Mašek. Do druhé fáze turnaje se pak ještě probojovali mladíčci ze sokolovského Sportingu. Jednu výhru si připsala sokolovská Bohemia a jeden bod vybojoval na sokolovském turnaji tým 1. FC Bažina, přesto se však oba týmymusely rozloučit s turnajem již v základní skupině.

Výsledky: Materia Sokolov A – Sporting Sokolov 0:0, - KMK Bohemia Sokolov 7:1, -  1. FC Bažina Sokolov 7:1. Sporting Sokolov – KM Bohemia Sokolov 3:0, - 1. FC Bažina Sokolov 2:2. KMK Bohemia Sokolov – 1. FC Bažina Sokolov 2:1.

Pořadí ve skupině:

FK Materia A 3 2 1 0 14:2 7 
Sporting 3 1 2 0 5:2 5 
KMK Bohemia 3 1 0 2 3:11 3 
1. FC Bažina 3 0 1 2 4:11 1

Skupina B

Ve skupině B měli za úkol postoupit do čtvrtfinále hlavně hráči loketských Termitů, za které tvrdil futsalovou muziku například vintířovský Neudert, sokolovský Vůjtěch či teplický Vondrášek. Nakonec se Termiti do další části turnaje prokousali, když vybojovali ve třech utkáních šest bodů. Z prvního místa si pak zajistilo postup béčko sokolovské Materie. Třetí příčku se ziskem čtyř bodů obsadilo bukovanské Torpédo a poslední, čtvrtá příčka připadla bezbodovému týmu FC Králové.

Výsledky: Materia Sokolov B – Termiti Loket 3:1, - FC Králové 5:1, - Torpédo Bukovany 3:3. Termiti Loket - FC Králové 4:1, - Torpédo Bukovany 6:1. Torpédo Bukovany – FC Králové 2:0.

Pořadí ve skupině:

Materia B 3 2 1 0 11:5 7 
Termiti 3 2 0 1 11:5 6 
Bukovany 3 1 1 1 6:9 4 
FC Králové 3 0 0 3 2:11 0

Skupina C

Karlovarští Draci nenašli ve třech duelech přemožitele, a do druhé fáze turnaje postoupili zaslouženě z první pozice. Na druhém postupovém místě se pak umístila Sedmá Elita Praha. Naopak bez bodu si na turnaji počínal tým Nastoupí. O trochu lépe na tom bylo mužstvo AC Real Sokolov, které si připsalo na své konto jednu výhru, i přesto se muselo s turnajem rozloučit.

Výsledky: Draci Karlovy Vary – Sedmá Elita Praha 4:2, - AC Real Sokolov 4:2, - Nastoupí 3:0. Sedmá Elita Praha – AC Real Sokolov 3:0, - Nastoupí 2:0. AC Real Sokolov – Nastoupí 3:2.

Pořadí ve skupině:

Draci KV 3 3 0 0 11:4 9 
Sedmá Elita 3 2 0 1 7:4 6 
AC Real 3 1 0 2 5:9 3 
Nastoupí 3 0 0 3 2:8 0

Skupina D

Hodně zajímavá byla pak poslední skupina – D. V té byli horkými kandidáty na postup chebští Kováři, kteří svou misi splnili bez ztráty bodu. Otázkou tak bylo, kdo Kováře do čtvrtfinále doprovodí. Kandidáti byli hned dva: Slavia Karlovy Vary a Gunners Chodov. Nakonec se z postupu radovali mladíčci z chodovského Gunneru, kteří pod taktovkou futsalového matadora Ludvíka Gergelyho proklouzli do vyřazovací části soutěže.

Výsledky: Kováři Cheb – Gunners Chodov 4:1, - Slavia Karlovy Vary 2:0, -  AC Lítov 3:0. Gunners Sokolov – Slavia Karlovy Vary 4:0, - AC Lítov 4:1. Slavia Karlovy Vary – AC Lítov 4:1.

Pořadí ve skupině:

Kováři Cheb 3 3 0 0 9:1 9 
Gunners 3 2 0 
1 9:5 6 
Slavia KV 3 
1 0 2 4:7 3 
AC Lítov 3 0 0 3 2:11 0

Čtvrtfinále

Jako první si postup do semifinále zajistilo „béčko“ sokolovské Materie, když si překvapivě hladce poradilo s ostříleným týmem Sedmé Elity. Druhé překvapení se pak zrodilo v duelu loketských Termitů a chebských Kovářů, když Termiti slavili čtyřbrankové vítězství. Pak už na řadu přišla futsalová dramata. Do semifinále se protrápilo po utkání s mladíčky z Gunners Chodov „áčko“ sokolovské Materky, které porazilo srdnatě bojující Chodováky jedinou přesnou ranou. I karlovarští Draci neměli postupovou úlohu snadnou, když je řádně potrápili další mladíčci, tentokrát v dresu sokolovského Sportingu. Nakonec se však i Draci radovali po těsné výhře z postupu.

Výsledky: FK Materia Sokolov B – Sedmá Elita Praha 5:1, FK Materia Sokolov A – Gunners Chodov 1:0, Draci Karlovy Vary – Sporting Sokolov 2:1, Termiti Loket – Kováři Cheb 4:1.

Semifinále

V semifinálových bojích už bylo na co koukat. Karlovarští Draci zužitkovali v duelu s Termity Loket svou futsalovou zkušenost, a to hlavně pod taktovkou Karla Tichoty a explzeňského forvarda Halamy, a nakonec se mohli radovat z tříbrankového vítězství a následného postupu. Nervydrásající duel pak proti sobě odehrály týmy sokolovské Materie. V závěru duelu totiž A tým Materky neudržel těsné vedení, čehož hráči B týmu brankově využili a tím nasměrovali zápas do penaltové loterie. V té se nakonec přiklonila futsalová štěstěna na sálovky hráčů z A mužstva Materie.

Výsledky: Draci Karlovy Vary – Termiti Loket 3:1, FK Materia Sokolov A – FK Materia Sokolov B 3:3 (na pokutové kopy 4:3).

Finále

Draci – Materia A 9:0

Kdo si myslel, že ve finálovém souboji se bude hodně taktizovat, ten se krutě mýlil. Draci po úvodním vzájemném oťukávání totiž začali Materii přehrávat a svou převahu dokázali i brankově zúročit. Materia nemohla během finálové dvacetiminutovky najít futsalový rytmus a Draci ji za to řádně vytrestali. První branku duelu obstaral Michal Kubice, druhou soupeři vsítil Martin Schuster. Pak už přišly velké chvilky Lukáše Hrubého, který opařené Materce během několika minut nasypal hattrick. Poté se střelecky prosadili i jeho parťáci z útočné linie Martin Psohlavec a Jan Halama. Bylo vymalováno. Draci se poté v rytmu futsalové exhibice protančili v Sokolově pro zasloužené celkové vítězství, které si tak zopakovali na tomto turnaji po dvouroční pauze.

Konečné pořadí:

Draci Karlovy Vary 
FK Materia Sokolov A 
FK Materia Sokolov B 

Termiti Loket